Mi leszek, ha nagy leszek
Mi leszek, ha nagy leszek? 1. rész

Mi leszek, ha nagy leszek

 

Te mi leszel, ha nagy leszel? Gondolkodtál már ezen? Legyél tanító néni vagy tanító bácsi! Én is tanító néni vagyok. Az én foglalkozásomban az a jó, hogy míg más felnőttnek csak egy-két gyereke van, nekem egyszerre huszonkettő. Bizony, jó nagy család vagyunk!

Bővebben...
 
Mi leszek, ha nagy leszek? 2. rész

Fogorvos

 

Én fogorvos vagyok. Tulajdonképpen már óvodás koromban eldöntöttem, hogy orvos leszek, és az emberek fogát fogom gyógyítani. A barátomnak, Daninak ugyanis egyszer az oviban nagyon fájt a foga. Meg is dagadt az arca akkorára, mint egy ház. Játékból kihúztam a fogát, hogy ne fájjon neki. Dani innét kezdve nem félt a fogorvostól. És amikor egy igazi rendelőben betömték a lyukat a fogában, egyáltalán nem sírt.

Bővebben...
 
Mi leszek, ha nagy leszek? 3. rész

Mozdonyvezető

 

Én mozdonyvezető vagyok. Legyél te is mozdonyvezető! Én egy nagyon erős és nagyon gyors, tűzpiros masinát irányítok. Nagyvárosok között közlekedünk nagy sebességgel. Olyan a vonatunk, mint egy repülő – mondják gyakran az utasok. Arra gondolnak, hogy nagyon halkan közlekedik, kényelmes, és még utastájékoztatás és kiszolgálás is van benne, akárcsak a repülőn. A bisztróban lehet falatozni, némelyik szerelvény végén pedig gyerekmozi is működik a családos utazóknak.

Bővebben...
 
Mi leszek, ha nagy leszek? 4. rész

Postás

 

Én postás vagyok egy kis faluban. Nemrég kaptam egy szép új biciklit, és azon hordom ki a leveleket és az újságokat. A nehéz táskát csak feldobom a csomagtartóra és uzsgyi, tekerek! Egész nap kint vagyok az utcán.

Bővebben...
 
Mi leszek, ha nagy leszek? 5. rész

Mentőláda

 

Iskolás koromban egyszer síkiránduláson voltunk az osztállyal, és az egyik gyereknek, Palinak eltörött a lába. Lesiklás közben olyan rosszul fordult egy kanyarban, hogy elesett, a lába belegabalyodott a kötésbe és eltört. A tanító bácsi azonnal hívta a mentőket.

Bővebben...
 
Mi leszek, ha nagy leszek? 6. rész

Kenyér

Gyerekkoromban volt egy pékség az utcánkban. Anyukámmal mindig oda jártunk bevásárolni, friss kenyeret és ropogós kiflit venni. Míg kihozták a rendelésünket, elnéztem, hogy a nagy hasú, fehér ruhás pék hogy dobálja a lisztes kezével a forró kenyereket. Arra gondoltam, ha megnövök és erős leszek, mint a mi pékünk, én is kenyeret sütök majd az embereknek, hogy ne éhezzenek. Így is lett.

Bővebben...
 
Mi leszek, ha nagy leszek? 7. rész

Repülőgép

 

„Kérem, csatolják be a biztonsági övüket, gépünkkel leszálláshoz közeledünk!” A légikisasszonyok ilyeneket szoktak mondani a filmekben. Vagy te már a valóságban is megfigyelted a munkájukat? Te már utaztál repülőgépen?

Bővebben...
 
Mi leszek, ha nagy leszek? 8. rész

Könyvtáros

 

Egyszer régen, nagyon régen anyukám elvitt magával a könyvtárba. Új könyvekre volt szüksége a munkájához, azt mondta. Amíg anya keresgélt, én körülnéztem a polcok között. Sok felnőtt meg gyerek volt a könyvtárban, mind lapozgatott, olvasgatott, susogtak meg nevetgéltek.

Bővebben...
 
Mi leszek, ha nagy leszek? 9. rész

Erdész

 

Erdész vagyok, és a fák az én barátaim. Elmesélem neked a barátságunk történetét. Akkor kezdődött, amikor elvégeztem az erdésziskolát és elkerültem egy erdőgazdaságba.

Bővebben...
 
Mi leszek, ha nagy leszek? 10. rész

Tűzoltóautó

 

Kisfiú koromban, egy forró nyári napon történt. Horgásztunk a barátaimmal, aztán tüzet raktunk a tóparton. Meg akartuk nyárson sütni az apró halakat, amit fogtunk. Délután volt, a talaj még égette a talpunkat. Egyszer csak hopp, egy szikra kipattant a kövekkel körberakott kis fészekből és máris lángra lobbantotta a száraz füvet a tűzhely körül.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2