A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!A nagymama házáról a Kodályban

 

Író-olvasó találkozón láttuk vendégül iskolánkban, a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolában Tóth Lászlót, a városunkban élő József Attila-díjas költőt, az Anser  Könyvek gondozásában megjelent Nagymama háza című könyv szerzőjét 2023. áprilisban. A 6. osztályosok már hetekkel korábban megismerkedtek a kötettel, a benne található mesékkel és versekkel. Az olvasásuk során maguk is kedvet kaptak az íráshoz, az egyik, nyelvi játékokra épülő mesét felhasználva megpróbálkoztak hasonló szövegek papírra vetésével.

Bővebben...
 
Tavasz a Stampayban 2023-ban

 

Húsvét közeledtével tojásfestésre buzdítottuk falunk apraját-nagyját. Kértük, hogy segítsenek a munkában, és készítsenek hímes tojást. Legnagyobb örömünkre összesen 670 tojás érkezett be a köbölkúti Stampay János Alapiskolába. Ez még bennünket is meglepett. Volt köztük horgolt, ragasztott, festett.

Bővebben...
 
Rajzok Petőfi tiszteletére

 

Gyűlik a sok szép munka Petőfi Sándor tiszteletére. Nem egy iskolában 2023 márciusában már kiállítást is rendeztek az alkotásokból, Kecskeméten pedig a februárban meghirdetett rajzpályázat díjkiosztó ünnepségére is sor került március 15-én.

Bővebben...
 
Télűzés, tavaszvárás a Stampayban

 

A farsang végén a köbölkúti gyerekek is elkergették a telet. A Stampay János Alapiskola tanulói azt írják a levelükben − és mint a felvételek is igazolják −, hogy hangoskodással, kereplőkkel, kolompokkal zajongva meg maskarákkal ijesztgették.

Bővebben...
 
Erdőlakók farsangja

 

Most mindenki nevessen, mosolyogjon, szeressen! Ez volt a jelszava az ipolysági Fegyverneki Ferenc Katolikus Iskola 3.A osztályosainak az iskolai farsangi bálon. A farsangolók örömmel elfogadták az erdei manólány (Jusztin Czaudt Éva osztályfőnök) meghívását a mulatságra.

Bővebben...
 
Mackótalálkozó

 

2022. február 2-a különleges nap volt a köbölkúti Stampay János Alapiskolában. Egy felhívásra az alsósok elhozták az isibe a kedvenc plüssmacijukat. Nem kis meglepetésre 193 mackó gyűlt össze.

Bővebben...
 
A népmese napja a Stampayban

 

Nagy izgalommal várták az alsósok a köbölkúti Stampay János Alapiskolában 2021 októberében ezt a napot. Mert nemcsak mesehallgatás volt a programon. Egy napra a gyerekek maguk is mesehősökké válhattak, kedvencük jelmezükbe öltözve élhették bele magukat a csodák világába.

Bővebben...
 
Az én kedvencem

 

2021 januárjában a hosszúra nyúlt téli szünet után is zárva maradtak az iskolák, sajnos. A távtanulásba ugyan már belejöttünk még tavasszal, a délelőttönkénti online foglalkozás ment mindenkinek most is, mint a karikacsapás. De mit kezdtetek a délutánokkal, amikor persze napközi sem volt?

Bővebben...
 
Őszi kiállítás a Stampayban

 

A töklámpással halloweenkor jól lehet ijesztgetni. De a sok színes tök másra is jó, nemcsak félelemkeltésre. Ősszel, amikor sorra mind megérik a kertekben a kerek vagy hosszúkás, sárga, zöld és piros termés, fel lehet díszíteni vele az egész iskolát.

Bővebben...
 
December a köbölkúti Stampayban

 

Járt a Mikulás, szépen feldíszített karácsonyfa is állt 2020. decemberben valószínűleg minden iskolában. Az ajándékosztásról sokfelé fénykép is készült. Egyszóval az ünnepi hangulat nem maradt el most sem a karácsonyt várva.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 7