Országos Kreatív Pályázat; http://www.criminon.hu

 

Előfordult már Veled, hogy sikerült segítened valakinek és ettől valahogy jobban érezted magad? Gondolkodtál már azon, hogyan segíthetnél másoknak, olyanoknak, akik fontosak Neked valamiért? Nos, a Criminon Magyarország Alapítvány és az Első Fecskék Klubja Tegyél 3 jó dolgot! címmel országos kreatív pályázatot hirdetett. A részletekért kattints a fenti a képre vagy a www.criminon.hu honlapra.

Nyári művelődési tábor

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya a nyár folyamán két alkalommal nyolc-nyolc napos művelődési tábort szervez a gyerekek részére. Időpont: 2012. augusztus 6-tól 13-ig, illetve 2012. augusztus 22-től 29-ig. Jelentkezési határidő 2012. július 15.

8. Palóc Népművészeti Tábor

 

A Csemadok Nógrádi Területi Választmánya és partnerszervezetei nyolcadik alkalommal rendezik meg a hagyományos Palóc Népművészeti Tábort. Időpont: 2012. július 30-tól augusztus 3-ig. Jelentkezési határidő 2012. június 6.

37. Duna Menti Tavasz

 

Gyermek bábosok és színjátszók országos fesztiválja

2012. június 5–8.

Dunaszerdahely, VMK, Csemadok Ház - Meseváros...........................................

Emlékkonferencia Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Protestáns Oktatási és Közművelődési Egyesület és a társszervezők, 2011. november 25-26-27-én a Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából emlékkonferenciát szerveznek Pozsonyban. A konferencia témáival és tartalmával a zene, magyar és történelem szakos alap-és középiskolai pedagógusokat, illetve a magyar művelődéstörténetet szerető és arra nyitott érdeklődőket szólítja meg.

Lurkó Világ közösségerősítő óvodai játék

 

A www.lurkovilag.hu portálon zajló, Kárpát-medencei közösségerősítő óvodai játékban azok az óvodák, melyek a legtöbb szülői szavazatot kapják, egyenként 55.000 Ft-os, igényes fejlesztő játék csomagot nyernek.

Jókai Színház

 

A Komáromi Jókai Színház júniusi gyermekelőadásairól a bővebben hivatkozásra vagy a képre kattintva olvashatsz!

Nyári művelődési táborok gyerekeknek

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya a nyár folyamán kétszer 8-8 napos művelődési tábort szervez gyerekeknek.

I. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábor

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2011. július 3–8. között Komáromban képzőművészeti alkotótábort szervez az alapiskolák 3–8. évfolyamának tanulói részére. A tábor célja: a fiatal tehetségek felkarolása és felkészítése a vizuális nevelés eszközeinek segítségével a hazai és nemzetközi képzőművészeti versenyekre.

VIII. Jókai Mór Vers- és Prózamondó Tábor

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2011. július 2–7. között Komáromban nyolcadik alkalommal szervezi a Jókai Mór Vers- és Prózamondó Tábort az alapiskolák tanulói részére.