Ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a mese- és versíró verseny 2014. május 6-án a somorjai kultúrházban. A bábterem zsúfolásig megtelt, szülők, nagyszülők és tanító nénik együtt izgultak a gyerekekkel. Ki írta legjobb mesét, verset, akadt-e igazán tehetséges tollforgató a pályázók között, hogyan értékelt a zsűri? ‒ ezen a délutánon minden kiderült.

A versenyt még februárban, az anyanyelv nemzetközi napján hirdették meg a szervezők, a Csemadok tejfalusi és somorjai alapszervezete. Amint elmondták, ezzel is szerették volna felhívni a gyerekek figyelmét anyanyelvünk szeretetének és ápolásának fontosságára. Nagy örömükre, sok volt a jelentkező, nemcsak a somorjai, hanem még a környék iskoláiból is érkeztek pályamunkák. Nehéz is volt a zsűri dolga, majd 80 írást kellett értékelnie és a legjobbakat kiválasztania. Szerencsére jutalom és ajándék is akad bőven (még -különdíj is volt!), és minden versenyzőnek jutott az elismerésből.

 

     

 

Az eredményhirdetés fényesre sikerült. A délután díszvendége Kulcsár Ferenc költő volt, aki nemcsak megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, érdekes és szép gondolatokat mondott költészetről, versírásról, meséről, hanem végül még arra is vállalkozott, hogy a legjobbnak talált mesék és versek közül néhányat ő maga felolvasott a lelkes közönségnek. Kell-e ennél nagyobb megtisztelés és jutalom?!

 

     

 

A díjazott munkák szerzői:

 

I. kategória:

1. György Levente

2. Horváth Viktor

3. Tóth Emma

 

II. kategória:

1. Fenes Alex

2. Abelovská Marianna

3. Došek Paulína

 

III. kategória:

1. Méri Dominik

2. Farkas Márk András, Végh Enikő, Czafik Petra és Lengyel György

3. Seregi Zoltán

 

IV. kategória:

1. Nyárfás Ella

2. Andrássy Eszter

3. Tám Enikő és Kiss Farkas Bence

 

A  különdíja:

Došek Paulína, Czafik Petra, Lengyel György, Tóth Emma és Méri Dominik

 

Az interneten keresztül legtöbb szavazatot kapott:

Lancz Nikoletta, Horváth Liliána, Nagy Veronika

 

A beérkezett pályamunkákból ide kattintva válogathatsz!