A Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

Mi még csak első osztályosok vagyunk, de már tudunk írni és olvasni. Most leírjuk, hogy a tanulás mellett mit csináltunk az elmúlt hónapokban a Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában.

Márciusban megemlékeztünk a magyar szabadságharc évfordulójáról. Az iskola aulájában ünnepeltünk. Itt tűzték ki az ingünkre életünk első kokárdáját. Kultúrműsort is adtunk. Az iskolai klubban a lányok számára fodrászversenyt, a fiúknak bad blade bajnokságot rendeztünk. Karnevál is volt, nagyon érdekes jelmezekbe öltöztünk. Februárban, a beíratáskor fogadtuk az óvodásokat és a szüleiket. Összesen 41 gyereket írattak be az iskolánkba. Szeptembertől ők lesznek az elsősök.

 

A Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola   A Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola   A Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

Az idén első alkalommal a mi falunkban rendezték meg a Tompa Mihály szavalóverseny körzeti fordulóját. Iskolánkból kilenc tanuló jutott tovább a járási versenybe, Komáromba, onnan pedig hét az országos elődöntőbe. Reméljük, néhányukról hamarosan újra hallhattok az országos döntőből, Rimaszombatból.

 

A Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola   A Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

A Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 1. ozstályos tanulóinak munkái 

 

Orsika tanító néni és az elsősök