Zsitvabesenyői Óvoda

 

A mi óvodánk közös épületben van a Zsitvabesenyői Alapiskolával. A gyerekek két osztályba járnak, az egyik magyar, a másik szlovák csoport. Az egész óvoda egyetlen csodás mesebirodalom, a falak tele vannak színes képekkel. Reggelente a játéksarkok csalogatják a kicsiket, aztán meg az érdekesebbnél érdekesebb foglalkozások.

Mi, óvónénik, Héviz Icuka igazgató néni vezetésével ebben az évben is sok programot szervezünk. Ősszel Tökfilkó és Gesztenyécske kiállítás volt nálunk. Ennek a megrendezésében hagyományosan a szülők is sokat segítenek.

 

Zsitvabesenyői Óvoda   Zsitvabesenyői Óvoda   Zsitvabesenyői Óvoda

 

A kiállított töklámpások sejtelmesen megvilágították az óvoda folyosóját, és a gyerekeknek ez nagyon tetszett. Karácsony előtt kultúrműsorral készültünk az idősek délutánjára, ami nagyon jól sikerült. Farsangkor jelmezbe öltöztünk, egész nap tündérek, cicák, varázslók, lovagok voltunk. Táncoltunk, mulatoztunk.

 

Tornázni is nagyon szeretünk. Nyáron a sportpályán minden évben olimpiai napot rendezünk. A fő szervezője ennek Magyar Imre hosszútávfutó, aki falunk szülötte. És el ne felejtsük: hűséges olvasói vagyunk a Kabóca újságnak. Főleg a kifestőket, de a meséket, találós kérdéseket is szeretjük a lapban. Mindig kíváncsian várjuk a következő számot.

 

Farkas Margit és Rozsnyó Mária óvónénik