Bogármese

 

Megint egy gyönyörű mesekönyvet mutatok be neked. Rengeteg bogár szerepel benne, és mindegyik gyönyörű. Mert hát milyen is lehetne egy bogár, amelyiknek Csillagszemű a neve, ha nem az, gyönyörű! Vagy egy Szivárványos nevű! Na, hát ők a két főszereplő. Az ő barátságukról szól a mese.

Aztán persze vannak további bogarak is a történetben. Például a galacsinhajtó bogarak, méghozzá két focicsapatravalónyian. Ők is aranyosak. Ugyan lőcslábúak, de focizni kiválóan tudnak. A szeméthasznosító bogarak meg tele vannak sok jó ötlettel. Amire szükségük is van, hiszen ők azok, akiknek a lármás és szemtelen legyek után el kell takarítaniuk a rengeteg szemetet. A mese végére aztán még egy öreg, csúnya és gonosz szarvasbogár is megszépülne valahogy. De ne vágjunk a dolgok elébe!

A történet ott kezdődik, hogy Csillagszemű és Szivárványos amint megismerkednek, rögtön jó barátok lesznek. Csillagszemű befogadja Szivárványost a házába és még az Erdei Bogárkórusba is belépteti, amelyet ő, a zeneszerző és szanzonénekes vezet. Nagy egyetértésben és boldogságban élnek. Mígnem egy borongós szürke reggelre kelve Szivárványos hirtelen és nagyon komolyan megbetegszik. S itt lép be a mesébe és szövi tovább a fonalát a sok különös s a maga módján mind szép bogár. Hogy mi lesz a történet vége, azt persze nem árulom el. (Nők Lapja Műhely)

 

Faltisz Alexandra rajzaival

 

Olvasd el a könyvet, aztán írd meg róla a véleményedet. Nagyon kíváncsi vagyok rá!

 

Addig is olvass bele!