Gévai Csilla: Holdfényszüret

 

Ebben a könyvben négy mese van. Az egyik tavaszi, a másik nyári, a harmadik őszi, a negyedik pedig – hát persze! – téli mese. Mindegyikben van egy főszereplő, egy kisleány vagy egy kisfiú. Róluk szól a mese. És még valamiről: legtöbbször valamilyen különös, fantasztikus dologról.

Az elsőben például holdfénygyűjtésről. Hogy az micsoda? Bizony, Flóra is elcsodálkozott, amikor egy tavaszi éjszakán belebotlott a kertben egy szentjánosbogárba. Az is ébren volt, akárcsak ő. De az nem azért, mert nem tudott aludni, hanem mert sok más szentjánosbogárral együtt éjjel dolgozott. Befőttesüvegbe gyűjtötték a páncéljukon megtörő holdfényt és ábrákat készítettek belőle a vándormadaraknak. Evvel szórakoztatták őket, míg átrepültek a táj felett. A fény képek festésébe aztán Flóra is bekapcsolódott.

A nyári mesében Simi egy szivárványkutatóval találkozott a játszótéren, aki ebben a különös égi jelenségben is a színeket kereste. Főleg azokat, amelyek szemmel nem láthatók. Egy bizonyos krán színről végül egészen meglepő dolgok derültek ki. Blanka történetébe Te is beleolvashatsz itt! Ebben a fodrászüzlet, az öreg Vendel bácsi, a színes és ízes parókák mellett egy madár a legkülönösebb. Ez a madár megmenti a fodrászatot a bezárástól. A negyedik mese nagyon vicces. De ezt már nem mesélem el! Olvasd el magad vagy a nagyival a könyvből. Előre megnyugtatlak, nagyon jó szórakozás lesz! (Pagony Kft.)

 

A szerző rajzaival