Martos

 

A martosi óvodások is szeretnek színházba járni. Nagyon szeretik a Komáromi Jókai Színházban látható mesejátékokat. Ezért elhatározták, az idén is vásárolnak mesecsomagot, hogy megnézhessék a Diótörő és a Ludas Matyi című előadásokat. Ezt a két előadást tartalmazza most a csomag. És hogy elég pénzük legyen a színházra, egyedi ötlettel álltak elő: papírgyűjtést szerveznek, s a befolyt összegből szórakoznak majd Komáromban.

– A szülői értekezleten vetettük fel a papírgyűjtés ötletét – mesélte Kovács Orsolya óvodapedagógus. – Mert különben színházra nem lenne pénzünk. Az akciót az alapiskolával együtt tervezzük, de ők még nem kezdték el gyűjtést.

Megtudtuk aztán azt is, hogy többek szülei jelezték: nagy mennyiségű papírt adnak majd az ovisoknak, hogy azok láthassák a pompás meséket. Kovács Orsolya néni mégis úgy véli, a szükséges összeg még így sem gyűlik majd össze csak a papírgyűjtésből. De minél több papírt adnak le az ovisok, annál kevesebbet kell fizetni a mesecsomagért.

Az utóbbi évadok nagyszerű mesejátékai, a Minden egér szereti a sajtot, a Hófehérke meg a törpék, a Háry János és a Süsü, a sárkány után Csajkovszkij Diótörőjét rendezi most Pille Tamás színművész, rendező a Jókai Színházban. Ezt a darabot mindenfelé játsszák a világon. A komáromi előadás attól lesz különleges, hogy szinte minden színházi műfaj helyet kap benne. Lesz benne bábjáték, balett, ének, hogy a többit ne is soroljam. A bemutató napja: 2010. december 5.

–báj– 

 

Martos