Karácsonykor együtt ül a család az ünnepi asztalhoz, rokonokat látogatunk, templomba megyünk – ünnepelünk. De hogyan? Ünnepi díszbe öltöztetjük a lakást. És magunkat? Mit vegyünk fel, mibe öltözzünk karácsonykor?

 

Az ünnepi aszalnál

Szentestén, amikor egybegyűlik a szűk vagy a népesebb család, ünnepi vacsorát esztek, ünnepi a teríték is az asztalon. A lakást fenyőágak, gyertyák díszítik, karácsonyi illat lengi be a szobát. Úgy illik, hogy ilyenkor te is megadd az ünnep módját. Tedd félre a mackónadrágot és a kinyúlt pólót, ami délelőtt a készülődésnél még kényelmes viselet volt, estére öltözz az ünnephez illő módon. Vedd elő a szebbik nadrágot, a csinos szoknyát, harisnyát és a hozzá illő inget, blúzt.

 

  

 

Az ünnepi ruhához ünnepi módon rendezett frizura is dukál. A fiúk oldalra fésülhetik a hajukat, a lányok a hosszú tincseket szép fonatba fonhatják, és a ruhához színben illő szalaggal, hajgumival díszíthetik, de egy kis konty is jó választás lehet. A rövid frizura feldobható egy díszes csattal, hajráffal.

 

A hidegben

Az éjféli misére vagy a délelőtti istentiszteletre a szép ing vagy blúz fölé nem árt felvenni egy vastagabb pulcsit, hiszen a templomban télen általában hideg van. Hasznos lehet egy csinos, de meleg kesztyű és vastagabb zokni is a szép cipőbe, hogy ne kelljen az ünnep hátralévő részét betegen töltened. Az igazán templomba illő viselet a szövetkabát, ám ha épp nincs kéznél, bármilyen téli dzsekit ünneplővé tehetsz egy csinos kendővel, szép sállal és színben, anyagban hozzá illő sapkával.

 

     

 

        

 

A csúnya pulcsik napján

Nagy a csábítás, hogy a karácsonyi finomságok eszegetése közben meg utána a díványon heveréshez lecseréljük az ünneplőnket valami jóval kényelmesebbre. Ez azonban mégsem illene a karácsonyhoz. Ekkor jön el a karácsonyi pulcsik nagy napja, avagy a csúnya pulcsik ünnepe! A pulóver elég kényelmes ruhadarab az otthoni hencsergéshez. Ha ráadásul piros és rénszarvasokkal, Mikulásokkal, flitteres angyalkákkal, csengőkkel vagy más, giccses karácsonyi motívummal díszített, biztos lehetsz benne, hogy a karácsony szelleme nem fog elhagyni, és a jó hangulat kitart az ünnep végéig!