Sziasztok, lányok! Tudtátok, hogy erdei túrázni legjobb tavasszal? Ilyenkor nyílik a legtöbb virág, rengeteg madarat látni, jó az idő, ezért aki csak teheti, a hétvégét kirándulással tölti. A túrára készülődve azonban érdemes egy-két dologra odafigyelni. Mint pl. a túraútvonal, amit jó előre megtervezni, az inni- és ennivaló készítése és a megfelelő öltözék kiválasztására.

 

A fejfedő

Az erős napsugárzás, a szél, az eső és a fákról, bokrokról esetleg potyogó kullancsok ellen is jól véd a sapka vagy a vászonkalap. Lehet csinos virágos, kockás, csíkos, lényeg, hogy a fejeteken legyen.

 

 

A hátizsák

Ivóvíz, a túra hosszának megfelelő mennyiségű élelem, zsebkendő, térkép, telefon, tájoló, fényképezőgép, mind fontos kelléke lehet a kirándulásnak. Ezért hasznos a hátizsák, kinek-kinek a mérete szerint.

 

 

A nadrág

Túrázni a legkényelmesebb nadrágban. A csalán és a kullancsok támadása ellen is a legjobb a hosszú, aminek a szárát lent a bokában szükség esetén össze is lehet kötni. Praktikus a sokzsebes és az olyan speciális darab, amelynek a szárat meleg időben lecipzározhatjátok.

 

  

 

A bakancs

Erdei túrához elengedhetetlen a jó bakancs. Megvéd a bokaficamtól meg az orraeséstől, ezért amíg be nem köszönt a kánikula, ne cseréljétek le sportszandálra. Egy jól szellőző, vízhatlan, jó talpú darab, amelyik nem töri a lábatokat, megkönnyíti az utat a sziklás lejtőn, és úgy szökellhettek át a patakon benne, akár egy kőszáli kecske.