A bajmóci állatkert

 

Bajmóc nem véletlenül vált igen kedvelt kirándulóhellyé az elmúlt évtizedekben. Minden adottsága megvan ugyanis ahhoz, hogy tömegével fogadja és sok érdekességet nyújtson az ide látogatóknak. Van a városban termálfürdő, egy régi vár és egy nagy állatkert is.

A várkastélyban rengeteg a látnivaló. Az udvarán áll Mátyás király 700 éves hársfája, ami ma Szlovákia legöregebb fája!!! Az épületben érdekes kiállítások tekinthetők meg. Sok a gyerekeknek szóló program. Minden évben egyszer – a kísértetek nemzetközi fesztiválja alkalmával – pedig még boszorkák és szellemek is ijesztgetik a várudvaron és a zegzugos folyosókon az arra járókat.

 

Mátyás király hársfája   A bajmóci vár   A bajmóci vár

 

Az állatkert a vár egykori parkjában található. Ez Szlovákia legrégebbi és legtöbb látogatót vonzó állatkertje. Az erdőkkel gazdagon körülvett, tavakkal tagolt területen majdnem 400 állatfaj közel 2000 egyedét tekinthetik meg az érdeklődők. A látványosságok közül kiemelkedik a majom- és az elefántpavilon. Nagymacskákkal, tigrissel, leopárddal, oroszlánnal is találkozhatunk persze. Jókat lehet nevetni a barna- és jegesmedvék hancúrozásán. A rendkívül kíváncsi ormányos medvékkel pedig akár még össze is barátkozhatunk. Igen sokszínű a madárvilág az állatkertben, a keselyűtől a flamingókon át egészen a Dél-Amerikában honos skarlát íbiszig akad itt minden.

 

A bajmóci állatkert   A bajmóci állatkert   A bajmóci állatkert

 

Az állatkert dolgozói külön figyelnek arra, hogy a gyermekek jól érezzék magukat. Az úgynevezett gyermek-zoo területén négy külön épületben játszhatnak és tanulhatnak akár a legkisebbek is. Ha pedig még ez sem lenne elég, akkor a 7 méter magas kilátótoronyból egy csúszdán csúszhatnak le közvetlenül a szabadon lévő szelíd háziállatok udvarába.

 

A bajmóci állatkert Gyermek-zoo