Szaloncukor házilag

 

Sziasztok, lányok! A karácsony a legédesebb ünnep! A mézeskalácsból és a szaloncukorból nem lehet eleget enni, ráadásul az elkészítésük is gyerekjáték! A szaloncukorral magatok is próbálkozhattok. Ha sikerül, ezzel a finomsággal elkápráztattok mindenkit, csak aztán győzzétek gyártani! A sütő meg s tűzhely kezelését persze bízzátok felnőttre. Jó szórakozást!

 

Hozzávalók a zselés szaloncukorhoz

2,5 dl narancslé (100%-os vagy facsart), 7 zselatinlap, 2-3 evőkanál cukor és 200 g 70%-os keserű csokoládé.

 

  

 

Elkészítés

Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe, a narancslevet pedig melegítsd fel annyira, hogy a cukor felolvadjon benne. A tűzről levéve a kinyomkodott zselatinlapokat keverd és oszlasd el a lében. Öntsd jégkockatartóba vagy egy négyzet alakú szilikon formába, és hűtőben legalább három órát vagy egy éjszakát hagyd dermedni.

A jégkockatartót egy rövid időre mártsd forró vízbe, a zselékockákat így könnyen ki tudod fordítani belőle. De vigyázz, a kockák ne olvadjanak föl teljesen! Majd egy tányéron tedd újra a hűtőbe őket. Gőz fölött olvaszd meg a kockákra tört a csokoládét. Vedd ki a hűtőből a hideg zselékockákat, és egy villa segítségével sorban mind mártsd meg a forró csokiban. Tedd egy sütőpapírra, és hagyd megdermedni rajtuk a csokit. Csomagold olyan díszesre, amilyenre csak tudod. Ez ám a csuda finom karácsony!