Rendhagyó módon ünnepeltük 2016-ban a Föld napját a vásárúti József Attila Alapiskolában. Tantóink már hetekkel korábban három kategóriában is versenyt hirdettek. A rajzversenybe 26 diák kapcsolódott be. Miről álmodik a Föld? volt a megadott téma.

Az alkotások mind arról tanúskodtak, hogy a gyerekek is tudatában vannak, nekik is tenniük kell azért, hogy megóvjuk bolygónkat. A legszebb zöld sarok kategóriában növényekkel és természeti elemekkel díszítettük az osztálytermeket. Ebben mindegyik osztály részt vett. Az újrahasznosításra ösztönözött a verseny harmadik pontja. A témát óriási érdeklődés fogadta. Az egyéni és csoportos munkák mellett az osztályok is megmérették magukat.

 

 

Sok érdekesebbnél érdekesebb kreáció született, a folyosón rendeztünk belőlük kiállítást. Készültek játékok, dísztárgyak, térképek, virág- és ceruzatartók, ékszerek. A nagyobb diákok kerti bútorokat csináltak. A zsűri hosszas tanakodás után a 3. osztályosok kupakokból szerkesztett óriásképét és a 7. évfolyam kerti bútorait ítélte a legötletesebbnek. Jutalmuk pizza utalvány, illetve egy igazgatói szabadnap lett. A 39 egyéni alkotó pólót is kapott. A nap végén tortaevés volt.

 

A vásárúti József Attila Alapiskola tanulói